FOTO: null

Učesnici 12. Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka prošli su danas kroz Bijeljinu, a u dva naredna dana će proći kroz 12 gradova i preći ukupno 350 kilometara.

U trci, koja predstavlja vrhunski sportski događaj, ali i priliku za promociju turističkih potencijala Srbije i Republike Srpske učestvuje više od 170 takmičara i 25 ekipa iz 32 zemlje.

Prvog takmičarskog dana biciklisti su prešli 170 kilometara od Beograda, preko Šapca, Pavlovića mosta, Bijeljine do Brčkog.

Drugog dana takmičenja oni će preći 180 novih kilometara od Teslića preko Doboja, Dervente i Prnjavora do Banjaluke, koja im je i krajnji cilj.

Generalni direktor trke Vladimir Kuvalja je rekao da je ove godine trka Beograd – Banjaluka uvrštena u trku prve kategorije Svjetske biciklističke federacije što sa sobom nosi mnogo više bodova.

Što se tiče “Eurosporta” trka je ušla u top 50 u svijetu i ja se nadam sljedeće godine da ćemo moći da gledamo prenos na tom sportskom kanalu – rekao je Kuvalja.

On je ukazao da je trka ove godine po prvi put etapna, da se sabiraju vremena i da će najuspješniji obući žutu majicu kompanije “Kaprioli”, dok će najbolji u brdskoj vožnji ponijeti crvenu majicu “Nektar”. Zelenu majicu sponzora “Triglav” obući će najbolji sprinter, a Ministarstvo omladine i sporta Republike Srpske i Ministarstvo sporta Srbije su sponzori bijele majice.

Prema njegovim riječima, ova trka je ne samo sportski, nego i značajan turistički događaj, jer je prati veliki broj ljudi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )