FOTO: InfoBijeljina

"Poziv SPKD "Prosvjeta" iz Bijeljine za učešće u drugom kvizu „Ćirilice čedo moje“, smo sa oduševljenjem prihvatili, budući da je riječ o manifestaciji posvećenoj našem blagu - ćirilici", napisali su u dopisu ispred OŠ " Sveti Sava" Lopare.

"Sa zadovoljstvom učestvujemo jer smo svjesni da moramo čuvati i njegovati svoje nacionalno pismo i da je neophodno kod djece i mladih razvijati osjećaj i spoznaju da je ćirilica ona zlatna nit koja nas povezuje sa precima ,a i sa potomcima. Moramo uticati svojim djelovanjem na sve naše sunarodnike da se ne odriču olako ovog najljepšeg, jednostavno savršenog pisma,pod raznim uticajima savremenog svijeta", kažu iz ove ustanove.

Dodaju da je krajnje vrijeme da sagledamo, kako kažu, sopstvene nacionalne istinske vrijednosti, da budemo svjesni njihovog značaja.

"Naš srpski jezik i naša ćirilica jesu naše istinske dragocjenosti. Zato hvala SPKD "Prosvjeta" na pozivu za učešće i marljivom radu na organizaciji ove divne i neophodne manifestacije", zaključili su na kraju.

Podsjećamo, danas 23.05.2022. godine, u organizaciji SPKD „Prosvjeta“ Gradski odbor Bijeljina, organizuje drugi kviz „Ćirilice čedo moje“, sa početkom u 17 sati, u Eparhijskom kulturnom centru Eparhije zvorničko-tuzlanske.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )