FOTO: null

Sutra počinje nastava u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj. Ministarstvo prosvjete pratiće situaciju na terenu. Ukoliko zbog vremenskih prilika u nekim od škola ne bude moguć bezbjedan početak nastave, donosiće se pojedinačne odluke o početku

Sve je spremno za početak drugog polugodišta u bijeljinskoj regiji. Tokom raspusta otklonjeni su kvarovi na sistemima za grijanje, uglavnom prouzrokovanih velikim minusom, pa će oko 10 hiljada osnovaca i nešto više od 4 hiljade srednjoškolaca u Bijeljini, Ugljeviku i Loparama, prvi dan nastave pohađati u toplim učionicama.

Temperatura koja je u januaru nekoliko dana bila daleko ispod nule u pojedinim školama uzrokovala je kvarove na sistemima za grijanje. U Osnovnoj školi Vuk Karadžić koju pohađa blizu 1500 učenika kupovinom novog kotla riješili su višegodišnji problem. 

- Nabavili smo i kupili novi kotao za centralno grijanje i u toku tog školskog raspusta pored postavljanja tog novog kotla, urađena i kompletna rekonstrukcija kotlovnice. Sredstva je obezbijedilo ministarstvo prosvjete i kulture RS u iznosu od 26 hiljada maraka- rekao je Predrag Račanović, direktor O.Š. “Vuk Karadžić” u Bijeljini. 

I ostale osnovne škole spremno dočukuju početak drugog polugodišta, kako je i definisano godišnjim planom i programom svih škola. Ogreva za sada ima dovoljno, ali bi zbog povećane potrošnje tokom raspusta, moglo doći do problema u snabdijevanju. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )