FOTO: null

Učenici i nastavnici Osnovne škole ,,Knez Ivo od Semberije,, u Bijeljini održali su dobrotvorno veče za nastavak gradnje Hrama Svetog Velikomučenika Pantelejmona u gradu.

"Sve što je dobro nastalo u srpskom narodu, nastalo je na temeljima pravoslavne crkve, a sve što je dobro napisano u srpskom jeziku, napisano je na ćirilici i ovo veče je posvećeno toj tradiciji", rekla je Srni rukovodilac područnog odjeljenja ove škole u Koviljuši Anka Todorović. 

Ona je istakla da su djeca na ovaj način poslala snažne poruke podrške za izgradnju pravoslavnih hramova i za očuvanje srpskog jezika i pisma. 

Oko 350 učenika i nastavnika je za podršku hramu u svom naselju pripremilo kulturni i zabavni program kojim su oduševili više od 300 sugrađana koji su se odazvali na dobrotvorno veče održano u Centru za kulturu "Semberija". 

Parohijski Hram Svetog Velikomučenika Pantelejmona počeo je da se gradi 2005. godine, njegove dimenzije su 27 sa 17 metara. 

Hram je jednobrodna građevina sa jednom velikom i četiri manje kupole i zvonikom sa tri zvona. 

Ove godine planirano je pokrivanje hrama, postavljanje krstova i stolarije i uređenje fasade. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )