FOTO: null

U okviru projekta “Ja građanin”, učenici Ekonomske škole (odjeljenje III-3), odlučili su organizovati humanitarnu akciju za Darka Gnjatića iz Patkovače.

Darko je učenik prvog razreda Ekonomske škole, koji ima tumor na oku - retinoblastom. Za ovu akciju kako kažu, podstakla ih je velika borba dječaka, za život, još od rođenja. 

Na ideju su došli na času demokratije, gdje su odlučili da prodaju kolače i na taj način pomognu dječaku. Akcija je počela u ponedeljak 06.02. i trajala do petka 10.02. 

U srednjim školama vršila se prodaja kolača sa motivacionim porukama, gdje su profesori i učenici imali priliku učestvovati u ovoj akciji. Takođe, u petak se prodaja vršila i u centru grada, gdje su građani pokazali svoju humanost. Sva prikupljena sredstva biće uručena Darku, u nedelju.

Ovom prilikom učenici III-3, zahvaljuju se, Tehničkoj školi “Mihajlo Pupin”, Poljoprivrednoj i medicinskoj školi, kao i Ekonomskoj školi, koje su im odobrile prodaju kolača u okviru škole. Takođe, veliku zahvalnost duguju svim profesorima, učenicima i građanima koji su pokazali svoju humanu stranu. 

Od velike pomoći oko organizacije bio je i Savjet učenika Ekonomske škole, u saradnji sa Savjetima učenika već pomenutih srednjih Bijeljinskih škola.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )