FOTO: null

U posljednje vrijeme, svjedoci smo brojnih nedaća koje se dešavaju širom svijeta. Svakodnevno saznajemo da se u nekim državama dogodila neka negativnost, kao što su teroristički napadi, nove bolesti, saobraćajne nezgode.

Jedna od njih prije tri dana uznemirila je čitav svijet, te niko nije ostao ravnodušan. Pad aviona u kom je poginulo oko 150 osoba, a među njima i šesnaest srednjoškolaca i dvije nastavnice uzdrmala je javnost. Savjet učenika Ekonomske škole donio je odluku da minutom ćutanja iskaže solidarnost sa svim žrtvama, sa akcentom na pogibiju srednjoškolaca. Većina odjeljenja u ovoj školi je u 11:10 u prijepodnevnoj smjeni i u 14:10 u poslijepodnevnoj smjeni  iskazala solidarnost time što su učenici ustali i jedan minut u miru, poklonili nastradalim osobama. 

24. mart je posebno osjetljiva priča za srpski narod širom svijeta. Na ovaj datum 1999. godine, otpočela je NATO agresija na Srbiju. Tada je nastradao daleko veći broj nedužnih ljudi, među njima takođe i 89 djece. Tako  je ovaj minut poklonjen nevinoj srpskoj djeci, kao i  nastradalim putnicima iz aviona njemačke kompanije. 

„Na ovaj način iskazali smo saosjećanje, poštovanje i solidarnost sa žrtvama. Svaka nedužna žrtva zaslužuje to, a nacionalna i vjerska pripadnost kod ovakvih stvari su potpuno nebitni“ – rekao je predsjednik Savjeta učenika Ekonomske škole, Dalibor Kraišniković.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )