FOTO: null

UGLJEVIK - Rukovodstvo Boračke organizacije Ugljevik i načelnik opštine Vasilije Perić saglasili su se danas da je neophodno ubrzati poslove u vezi sa izgradnjom biste pukovnika Vojske Republike Srpske Milana Jovića.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevik Jovan Marinković kaže da će odluka o izgradnji biste ići u lokalnu skupštinu i da će biti ubrzana procedura u vezi sa raspisivanjem tendera i prikupljanjem ostale potrebne dokumentacije. 

On je naveo da je na sastanku bilo riječi i o izgradnji spomen-sobe, te o neophodnosti renoviranja centralnog spomenika poginulim borcima u Ugljeviku. 

Perić kaže da opština godišnje izdvaja oko 50.000 KM za finansiranje Boračke organizacije, te da je sprovodila određene aktivnosti na izgradnji stambenih jedinica za boračku populaciju. 

"Ove godine izdvojićemo oko 100.000 KM za rješavanje stambenih potreba boraca i invalida rata od šeste do desete kategorije", rekao je Perić. 

On kaže da bi trebalo zakazati sastanak rukovodstva Rudnika i termolektrane "Ugljevik" i predsjednika Skupštine opštine radi rješavanja pitanja zapošljavanje demobilisanih boraca i djece poginulih boraca. 

"Ovaj problem bi trebalo zajedno da sagledamo i da pokušamo da ga rješavamo", rekao je Perić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )