FOTO: null

Bilo da su posledica naglog rasta, genetskih faktora, trudnoće ili stresa, strije zadaju muke mnogim damama

Bilo da su posledica naglog rasta, genetskih faktora, trudnoće ili stresa, strije zadaju muke mnogim damama. Ove neestetske, bjeličaste brazde najuočljivije su na stomaku, a mogu da se pojave i na bedrima, nadlakticama, zadnjici i grudima... Iako ne mogu potpuno da nestanu, mogu da se ublaže, i to uz pomoć krompira, maslinovog ulja, limunovog i soka od krastavca...

* Sok od krompira sadrži vitamine i minerale koji podstiču obnovu ćelija kože. Isjecite krompir na deblje kriške pa nježno masirajte strije nekoliko minuta. Kada se osuši, isperite mlakom vodom.

* Svjež limunov sok (ili mješavinu sa sokom od krastavca u srazmjeri pola pola) nježno utrljajte na strije kružnim pokretima. Posle 10 minuta isperite toplom vodom.

* Toplo ekstradevičansko maslinovo ulje, bogato nutrijentima i antioksidansima, umasirajte na strije i ostavite da djeluje. Potrebno je oko pola sata da koža apsorbuje vitamine A, D i E iz ulja i podstakne cirkulaciju.

Savjet plus: Ako želite da vaša koža bude meka i elastična, redovno je hidrirajte pijući osam čaša vode dnevno. Izbjegavajte kafu i gazirane sokove.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )