FOTO: null

Ubistvo petnaestogodišnjeg dječaka u Bijeljini izvršio je maloljetnik od 17 godina iz ovog grada koji je uhapšen, a o motivima se još ništa ne zna, rekao je načelnik bijeljinskog Centra javne bezbjednosti /CJB/ Žarko Ćosić.

Na vanrednoj konferenciji za novinare Ćosić je rekao da je pronađen i pištolj kojim je izvršeno ubistvo danas oko 13.00 časova u dvorištu Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije", te da je počinilac ubistva uhapšen u 15.30 časova. 

"U toku je kriminalistička obrada uhapšenog i uzimanje izjava od više lica, kao i pretresi stanova u Bijeljini", naveo je Ćosić. 

Prema njegovim riječima, dječak je ubijen hicem iz pištolja u grudi. 

Maloljetni ubica pronašao je u kući pištolj u vlasništvu prijatelja njegovog oca koji je otišao u inostransto, a pištolj nije predat na čuvanje u roku od 60 dana kako zakon nalaže. 

Ćosić je rekao da očevidaca ubistva nema, a u momentu kada je hitac ispaljen u školskom dvorištu su bila tri dječaka od desetak godina. Oni su vidjeli muškarca krupnije građe koji je bježeći pretrčao školsko dvorište. 

Pronalazak tijela dječaka nepoznati muškarac prijavio je telefonom Hitnoj službi u Bijeljini u 13.05 časova, a tijelo se nalazilo na klupi između škole i dječijeg vrtića. 

Identifikacijom je utvrđeno da je žrtva petnaestogodišnji učenik osnovne škole. 

Ćosić je pozvao sve građane, naročito roditelje, da vatreno oružje, ukoliko ga posjeduju u kući, obezbijede kako bi bilo van domašaja djece, ističući da se na taj način izbjegavaju katastrofalne posljedice poput izgubljenog života petnaestogodišnjaka u Bijeljini. 

U Okružnom tužilaštvu Srnije je ranije rečeno da je dječak čiji su inicijali S.G. /16/ ubijen iz pištolja danas oko 13.00 časova u dvorištu Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije" u Bijeljini. Dječaka je ubio maloljetnik čiji su inicijali M.I /17/. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )