FOTO: null

Sud BiH odredio je ekstradicioni pritvor Aleksandru Đukanoviću (44) iz Bogatića (Srbija), koji je uhapšen u Bijeljini na osnovu potjernice koju je za njim raspisao Interpol, a koji se sumnjiči za ubistvo 30-godišnjeg Miroslava Josipovića, zvanog Ćizin.

Potvrđeno je ovo za Faktor  iz ove pravosudne institucije.

- Ročište u predmetu Aleksandar Đukanović održano je 30. maja i Sud je donio rješenje kojim se potraživanom Aleksandru Đukanoviću određuje pritvor koji može trajati najduže do izvršenja odluke o izručenju ili do nove odluke Suda - kazali su iz Suda BiH za faktor.ba.

Takođe, kako napominju, pritvor ne može trajati duže od šest meseci od dana pritvaranja potraživanog, s tim da pritvor počinje teći od dana hapšenja, odnosno od 29. maja.

Đukanović je, nakon 16 meseci bjekstva, pronađen u iznajmljenom stanu u Bijeljini, a na osnovu sudske naredbe za pretres.

Za njim je 8. avgusta 2016. bila raspisana Interpolova potjernica zbog teškog ubistva i nezakonitog posjedovanja oružja.

On se sumnjiči da je u seoskoj kafani "As" ubio Josipovića, te ranio Zlatka Bojičića i Aleksandra Stanojčića.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )