FOTO: null

Nemanja Ilić (32) iz Bileće ispalio je jutros u ovom gradu šest metaka iz pištolja u dvojicu braće Bajović, pri čemu je ubio Marka (31) i teško ranio Miloša (29), kome se ljekari u trebinjskoj bolnici bore za život.

Sve se dešavalo oko 3.45, u krugu nekadašnjeg tekstilnog kombinata "Bilećanka", u ulici ispred kafane kolokvijalnog naziva Kod Miljana, jer je drži načelnik ove opštine Miljan Aleksić, kojeg smo zatekli ispred kafane, ali nije želio ništa da komentariše.

Sudeći po automobilima koji su ostali parkirani na mjestu izvršenja zločina, Ilić i Bajovići su na ulici ispod kafane presreli jedni druge i tu se sukobili, da bi nakon pucnjave policija odmah lišila slobode osumnjičenog Ilića.

"Nakon što smo o svemu obaviješteni oko 4.30 i izašli na lice mjesta, zatekli smo leš ubijenog Marka Bajovića, a tu smo saznali i da je njegov brat Miloš Bajović ranjen, te da je prebačen u bolnicu Trebinje radi pružanja medicinskih usluga", rekao je Žarko Milić, okružni tužilac iz Trebinja, koji je obavio uviđaj, dodajući da će događaj vrlo brzo rekonstruisati jer ima i očevidaca koji su sve gledali.

Nakon što je prevezen u trebinjsku bolnicu, Miloš Bajović je operisan na Odjeljenju hirurgije i nalazi se na Odjeljenju intenzivne njege.

Doktor Predrag Simić, načelnik ovog odjeljenja, kaže da je Miloš dovezen sa povredama koje ga životno ugrožavaju i izgubio je veću količinu krvi, koja mu je punktirana iz grudnog koša i stomaka.

"Pacijent je zadobio povrede oba plućna krila, jetre i slezine", kaže Simić.

Nezvanično saznajemo da je Miloš Bajović pogođen sa pet metaka, dok je njegov pokojni brat stradao na isti način kao nedavno i mladi trebinjski kik-bokser Marko Đerić - pogodio ga je samo jedan metak, ali posred srca.

Očevici tvrde da pored njegovog leša gotovo i nije bilo krvi, pa pretpostavljaju da je došlo do unutrašnjeg krvarenja i razaranja organa.

Koliko su tačni ovi detalji, saznaće se tek prilikom obdukcije tijela nesrećnog Marka, koju je naložio okružni tužilac, a koju je trebalo da obavi trebinjski patolog dr Dražen Damjanjuk.

U Bileći nikome nije jasno zašto su se sukobili ovi mladići, jer, kako kažu, braću Bajoviće, kojim je 1992. godine u posljednjem ratu poginuo otac, majka je vrlo lijepo odgojila, dok i za Ilića napominju da je vrlo vaspitan mladić iz porodice prosvjetnih radnika.

Inače, braća Bajovići studirali su na Fakultetu za fizičko vaspitanje i sport u Banjaluci, i vlasnici su poznatog kafića "Venecija" u ovom gradu. Ilić je studirao na Pravnom fakulteta u Novom Sadu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )