FOTO: null

Radojka Josić (72) uhapšena je zbog sumnje da je u selu Mešići kod Kozluka udarcima cepanicom ubila supruga Nikolu (70), pa zatim pokušala sve prikriti.

Tokom razgovora sa inspektorima ona je na kraju priznala da je  26. novembra posle kraće rasprave usmrtila muža Nikolu tako što mu je zadala nekoliko udaraca cepanicom u glavu.

Prema nezvaničnim informacijama policiji je u subotu u 21.30 časova prijavljeno da je u štali u selu Mešići pronađeno Nikolino beživotno telo.

-Policiju je nazvao sin od supružnika Josić i rekao da je reč o nesrećnom slučaju. Radojka je planirala da prikrije ubistvo i sinu i ostalima je rekla da je Nikolu usmrtio bik – ispričao je izvor blizak istrazi.

Na lice mesta ubrzo je stigla policija i Radojka se i dalje držala svoje priče i rekla da je njenog muža usmrtio bik dok je bio u štali.

-Međutim, tokom uviđaja policija je uočila tragove koji se nisu poklapali sa njenom pričom. Tokom istrage utvrđeno je da je ona supruga ubila udarcima cepanicom u glavu i zatim ga stavila u ćebe i odvukla u štalu i pokušala iscenirati kao da ga je udario bik – rekao je naš sagovornik.

Kada su je inspektori zatim pritisnuli sa pronađenim dokazima ona je priznala da su se posvađali i da ga je zatim ubila.

Meštani Malešića kao i rodbina su u šoku posle ovog događaja. Nikolina sestra Ruža Josić kaže da, iako žive dvadesetak metara od njihove kuće, nisu mnogo komunicirali i da su se viđali samo iz dvorišta.

- Videla sam u toku noći farove od automobila i policiju i uopšte nismo mogli naslutiti šta se događa. Bio je i Nikolin sin Mladen. Pozvala sam snahu da vidim šta se desilo. Otišao je moj drugi bratić da vidi šta se desilo i kada se vratio rekao nam je da je Nikola poginuo. To me iznanadilo, strašna tuga nas je zadesila – rekla je Ruža.

Ona je dodala da ne zna da li su imali nekih problema jer nisu kontaktirali nekoliko godina.

-Oni su bili takvi, drugačiji, nisu kontaktirali sa nama ni sa komšijama. Nismo išli kod njih tako da ne mogu reći kako su se oni slagali - rekla je Nikolina sestra Ruža.

Jedan od komšija porodice Josić rekao da ih je sve začudilo kada su čuli da je Radojka ubila Nikolu.

-Poznajem ih oboje. Nikola je bio baš bolestan, imao je karcinom. Mislim da je nedavno operisan i redovno je primao terapiju. Sin im je oženjen i živi u Loznici, a ćerka je udata i već dugo vremena je u Crnoj Gori i mislim da ima troje dece – ispričao je jedan od komšija. On je dodao da ranije nije čuo da su se supružnici Josić svađali.

Pritvor

Posle saslušanja u policiji Radojka Josić je juče predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Do zaključenja ovog broja „EuroBlica“ nije bilo završeno njeno saslušanje u policiji, pa nije poznato da li joj je predložen pritvor.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )