FOTO: srpskainfo.com

Dvanaesta prodajna izložba narodnih rukotvorina “Zlatne ruke Zvornik 2019”, na kojoj je svoje proizvode izložilo oko 30 stvaralaca iz Bijeljine, Sokoca, Ugljevika, Banjaluke, Malog Zvornika, Ljubovije, Beograda i domaćina Zvornika, otvorena je danas u ovom gradu.

Direktor zvorničke Turističke organizacije Slavica Andrić rekla je da je manifestacija “Zlatne ruke Zvornik”, koja se održava kao sastavni dio turističke ponude ovog grada, postala tradicionalna.

– Trenutno imamo oko 30 izlagača i svake godine taj se broj povećava sa vrlo različitim proizvodima od meda, drveta, heklanih stavri, nakita, ukrasnih predmeta, raznih pića, ikona i drugih narodnih proizvoda – navela je Andrićeva.

Andrićeva je dodala da učesnicima manifestacije i svima onima koji se bave izradom rukotvorina mnogo znači ovakav vid promocije, jer im omogućava da u jednom danu veći broj ljudi vidi ono što rade i, naravno, kupi nešto od izloženog.

Ona je dodala da ovakva i slične manifestacije doprinose i da se izlagači sretnu na jednom mjestu i razmijene ideje i iskustva.
Andrićeva je ocijenila da je ova manifestacija značajna i radi očuvanja tradicionalnih i etno-vrijednosti ovog područja, dok, istovremeno, izložene stvari prestavljaju predmet interesovanja svih onih koji dođu u Zvornik i upoznaju se o dijelu tradicije ovog kraja.

– Ova manifestacija sama po sebi dovoljno čini za očuvanje tradicije i mislim da smo sve ove prethodne godine uspjeli u tome i da običaje i tradiciju jednostavno približimo ljudima, naročito mlađoj populaciji – rekla je Andrićeva.

Ona je istakla da je Turistička organizacija za potrebe ove manifestacije dobila od Gradske uprave Zvornik deset novih jednoobraznih tezgi na kojima su izložene stvari i naglasila da će ubuduće svake godine, po potrebi, biti nabavljen određen broj ovih tezgi.

Organizator ove jednodnevne tradicionalne manifestacije, koja se održava na gradskom šetalištu, je Turistička organizacija, a pokrovitelj grad Zvrnik.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )