FOTO: srpskainfo.com

Gradski štab Civilne zaštite za vanredne situacije Zvornik konstatovao je danas da još nema ozbiljnih problema sa izlivanjem vodotokova na području ovog grada.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da su Sapna i Hoča, odakle prijeti najveća opasnost od poplava, još u koritu i nisu ni blizu tačke izlivanja tamo gdje je najkritičnije.

Stevanović, koji je i komandant Gradskog štaba Civilne zaštite za vanredne situacije, rekao je da je stari most preko Sapne u naselju Ulice stavljen van funkcije radi bezbjednosti građana.

On je poručio građanima naselja Ulice da ne koriste stari most, kao ni pješački prelaz jer se može dogoditi da ljudi, usljed nabujale vode, dođu u neposrednu opasnost.

– Novi most za Ulice stavljen je u funkciju i nema razloga da se koristi stari most, koji će, prema planu, biti uklonjen – rekao je Stevanović.

Stevanović je podsjetio da su u toku radovi na regulaciji Sapne od ušća u Drinu do mjesne zajednice Cer, dok se istovremeno ispravlja korito Hoče na nekoliko kritičnih mjesta, odnosno krivina, gdje se voda najčešće izliva.

Vodostaj Drine je u normalnim vrijednostima i za sada nema opasnosti da bi se ova rijeka mogla izliti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )