FOTO: srpskainfo.com

Sindikatima radnika “Željeznica Republike Srpske” iduće sedmice će biti dostavljen presjek finansijskog stanja ove kompanije, što bi bio korak ka potpisivanju kolektivnog ugovora i očekivanom povećanju cijene rada, zjavio je predsjednik Samostalnog sindikata održavanja šinskih vozila Goran Čamdžić.

I lideri preostalih sedam sindikata u ŽRS potvrdili su, nakon danšnjeg sastanka sa menadžmentom Željeznica RS, da su razgovarali o kolektivnom ugovoru i povećanju plata. Direktor ŽRS Zoran Ilinčić i njegovi saradnici se, kao što je već uobičajeno, izbjegli sastanak sa novinarima, ali predsjednik Nadzornog odbora ŽRS Ratko Đuričić je za Srpskainfo potvrdio da je “ima relane sanse da se zaposlenima u Željeznicama RS poveća plata”.

Željeznice RS su u višemlionskim gubicima, koji su odavno veći od imovine preduzeća, a u ŽRS su pristigle već dvije tranše kredita Svjetske banke, kojim se gigant – gubitaš spasava od stečaja.

Kredit težak oko 100 miliona KM, od čega će skoro 90 odosto biti utrošeno za vraćanje poreskih dugova i  rješavanje viška zaposlenih, vraćaće građani RS u naredne 32 godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )