FOTO: InfoBijeljina

Akcija besplatne preventivne kontrole motornih vozila i njihove pripremljenosti za vožnju u zimskim uslovima biće održana u Bijeljini u utorak, 20. novembra, najavljeno je iz bijeljinske Policijske uprave.

Bijeljinska Policijska uprava u saradnji sa Auto-moto savezom Republike Srpske organizuje ovu akciju za područje Bijeljine, od 9.00 časova, u ulici Stefana Dečanskog. 

Iz policije podsjećaju vozače da je od danas do 15. aprila obavezna zimska oprema, bez obzira na vremenske prilike, a za neposjedovanje zimske opreme izriče se novčana kazna od 40 KM. 

Putnička i teretna vozila, kao i autobusi, moraju posjedovati pneumatike sa gaznim slojem dubine najmanje četiri milimetra ili pneumatike sa ljetnim profilom uz posjedovanje odgovarajućih lanaca koji se postavljaju na pogonske točkove u zimskim uslovima. 

"Apelujemo na vozače da radi lične bezbjednosti i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju, osim zakonske obaveze posjedovanja i korištenja zimske opreme, u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim vozilom, te da poštuju saobraćajna pravila i propise", saopšteno je iz bijeljinske Policijske uprave.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )