FOTO: null

U organizaciji omladinske organizacije „Centar Mladih Ugljevik“, u Ugljeviku je održan prvi Forum mladih opštine Ugljevik.

Forumu mladih  prisustvovalo je  više od stotinu mladih sa ugljevičke opštine,  a tema razgovora bio je omladinski aktivizam koji je u primjetnoj stagnaciji, kako na području opštine Ugljevik, tako i na nivou cijele Republike Srpske.

Prisutnima se obratio predsjednik organizacije Branko Petrović, koji je zajedno sa Jovanom Tarlanović, generalnim sekretarom organizacije, prezentovao ideju o formiranju omladinske organizacije i izrazio želju da podigne omladinski aktivizam na jedan viši nivo kada je u pitanju djelovanje na području ugljevičke opštine.

Na Forumu mladih opštine Ugljevik analizarani su zvanični dokumenti Opštine Ugljevik koji se  tiču mladih sa područja ove opštine. Zaključak je da u zanemarivanju problema mladih nije krivac samo Opština Ugljevik, nego su krivi i sami mladi koji nisu dovoljno aktivni u iznalaženju rješenja za svoje probleme, jer nisu ni tražili određena prava i mogućnosti, kao ni novčana sredstva od strane Opštine Ugljevik za svoje aktivnosti.

Želimo da napravimo akcije, koje će biti volonterske, i da u njima učestvuju mladi, da sredimo grad i potrudimo se da učinimo nešto po pitanju neformalnog obrazovanja.Planiramo da kasnije otvorimo i Omladinsku zadrugu i time zaposlimo neke mlade ljude i pokažemo im da ne mora da se ode odavde, jer i ovde može da se nađe posao i pristojno zarađuje, samo je potrebna volja i da budemo ujedinjeni. Želimo da svi budemo tim i da zajedno poboljšavamo naš status u društvu, a samim tim i naše živote, kaže za InfoBijeljina, Jovana Tarlanović, generalni sekretar organizacije „Centar Mladih Ugljevik“.

Forum mladih je prva u nizu  aktivnosti ove organizacije, koje su planirane za naredni period,  od kojih su: posjeta 60. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, trening modul, pozorišna predstava, promocija knjiga, humanitarna akcija, novogodišnji maskenbal, te niz drugih projekata, kažu iz “Centra Mladih Ugljevik”. 

Piše : Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )