FOTO: null

U opštini Ugljevik na predstojeće lokalne izbore izaći će 14.500 građana koji će glasati na 31 biračkom mjestu, dok biračko tijelo u opštini Lopare čini 13.050 glasača.

Predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ u Ugljeviku Milorad Simić rekao je Srni da će birači moći da glasaju na 29 redovnih biračkih mjesta, jednom mjestu za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima, te da će biti organizovan i jedan mobilni tim. 

"Imenovani su birački odbori, iako trenutno imamo dva-tri prigovora. Odluka nije konačna, ali ona svakako i ne mora biti konačna jer kasnije slijedi obuka biračkih odbora, a potom i njihova provjera", rekao je Simić. 

On je potvrdio da je na području opštine Ugljevik za načelnika opštine kandidovan Diko Cvijetinović iz koalicije DNS, SNSD, SP, SRS, a iz Saveza za promjene Vasilije Perić. 

Predsjednik Opštinske izborne komisije Lopare Željko Tešić naveo je da je u ovoj opštini registrovano 13.050 glasača, ali da se čeka potvrda Centralne izborne komisije /CIK/ BiH. 

On je rekao da će građani moći glasati na 23 redovna biračka mjesta, jedno biračko mjesto biće otvoreno za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima, te da će biti organizovana i tri mobilna tima. 

Tešći kaže da su birački spiskovi u ovoj opštini sređeni, da prigovora nije bilo, te da su ispoštovani svi rokovi koje je propisao CIK. 

"Kandidatske liste za odbornike u Skupštini opštine ima 15 političkih subjekata", rekao je Tešić. 

Kandidat za načelnika Lopara iz SNSD-a je Savo Cvijetinović, a Saveza za promjene Rado Savić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )