FOTO: null

U Tužilaštvu BiH danas je saslušan Goran Zmijanjac, član Republičke komisije za sprovođenje referendum o Danu RS. Ovim su počela najavljena saslušanja u ovoj pravosudnoj instituciji u vezi sa referendumom.

Zmijanjac je nakon saslušanja novinarima rekao da je saslušan u svojstvu osumnjičenika, te da nije radio ništa na svoju ruku nego sve po zakonu. O okolnosti prema kojima je saslušan nije mogao govoriti.

Nakon Zmijanjca  saslušan je i advokat Milan Petković, član Republičke komisije za sprovođenje referenduma o Danu Republike.

Petković je rekao novinarima u Sarajevu nakon saslušanja da je tužiocima dao izjavu u svojstvu osumnjičenog u predmetu “Milorad Dodik i drugi” zbog krivičnog djela nesprovođenje odluke Ustavnog suda BiH.

On je naveo da je riječ o odluci Ustavnog suda BiH koja se odnosi na nezakonitost pojedinih odredaba Zakona o praznicima Republike Srpske.

“Ispitivali su me od dana mog imenovanja u komisiju do dana završetka referenduma i podnošenja izvještaja”, rekao je Petković.

On kaže da je tokom saslušanja pojasnio da je bio član komisije kao pravni stručnjak, a ne kao političar.

Petkovićev branilac banjalučki advokat Darko Kremenović rekao je da se u ovom predmetu brane građani i institucije Republike Srpske, te da je tu manje bitan Milan Petković.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )