FOTO: null

Za deratizaciju, koja bi na području grada Bijeljina trebalo da bude završena do polovine novembra, iz gradskog budžeta izdvojeno je 42.000 KM.

Deratizacija nije obavljena u prošloj godini, a postupak je kasnio zbog zakonskih procedura. 

"Još 2015. godine pokrenuta je javna nabavka za vršenje usluge deratizacije, ali zbog zakonskih procedura, jer ponuđači u svakom momentu mogu da podnesu prigovor ili žalbu, ovaj postupak je kasnio sa realizacijom", naveo je šef gradskog Odsjeka za poljoprivredu Milan Savić. 

Prema njegovim riječima, žalbeni postupak je konačno završen i deratizaciju od početka oktobra vrši firma "Sanitacija" DOO iz Bijeljine. 

Savić je naveo da se sa deratizacijom počelo prvo u ruralnim područjima - Vršani, Bukovica, Glavičice, Bjeloševac, Crnjelovo i Batković, a u narednom periodu biće urađena i u gradskim područjima. 

"Rok za završetak radova je polovina novembra i u planu je da se utroši oko 15.000 kilograma preparata za suzbijanje glodara i drugih štetočina", rekao je Savić. 

On je izrazio uvjerenje da će na proljeće biti obavljena još jedna deratizacija, napominjući da je najbolje da se radi dva puta godišnje - u proljeće i na jesen. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )