FOTO: null

U okviru implementacije projekta Aktiviraj se i volontiraj za zdravu životnu sredinu partnerske organizacije Eko Put i EKO-Leonardo sa područja opštine Lopare održali su danas edukativnu radionicu za mlade, volontere, članove i aktiviste iz udruženja građ

Radionica na temu: Zaštita životne sredine kroz jačanje građanskog aktivizma i volonterizma organizovana je sa osvrtom na događanja vezana za majske poplave iz 2014. godine, kao i značajem i ulogom aktivista i volontera u odbrani i sanaciji od klimatskih nepogoda i prirodnih katastrofa.

Na osnovu iskustava stečenih tokom perioda majskih poplava 2014. godine i poplava iz 2010. godine, imali smo priliku da vidimo kako je veliki broj naših sugrađana bio totalno nespreman za vanredne situacije, a u velikoj mjeri i nezaintersovan i prilično pasivan. Ovakva situacija nalaže promjenu stava kroz aktivnu ulogu u lokalnoj zajednici čime postajemo stvarni donosioci pozitivne promjene u društvenim tokovima i događajima u vanrendnim situacijama i klimatskun nepogodama, kažu iz organizacije “EKO- Leonardo”.

Projekat “Aktiviraj se i volontiraj za zdravu životnu sredinu” se realizuje u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije IV – LOD IV“ kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura.

Druga edukativna radionica na temu: Uloga NVO u elemenetarnim nepogodama-angažman i mogućnosti biće organizovana u Centru za kulturu u petak, 29.01.2016. godine od 12 do 15 časova.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )