FOTO: null

Dom za učenike Bijeljina raspisao je konkurs za smještaj učenika srednjih škola u ovu ustanovu, a uslovi i cijena od 75 KM ostali su na prošlogodišnjem nivou, rekao je Srni direktor ovog doma Vladimir Vulović.

Kapacit Doma je 200 mjesta i ako ne bude popunjen srednjoškolcima, Vulović kaže da će biti raspisan i konkurs za studente. 

Cijena smještaja za studente koji su na budžetu mjesečno iznosi 90 KM. 

"Kapacitet gotovo nijedne godine ne bude ispunjen učenicima srednjih škola, pa se nakon njega raspiše i konkurs za studente", kaže Vulović. 

Vulović je istakao da su uslovi za stanovanje u Domu sasvim zadovoljavajući, da je ishrana redovna i kvalitetna, te da će ove godine biti završena adaptacija đačke kuhinje. 

"Ovaj posao ćemo raditi sa Ministarstvom prosvjete i kulture Srpske. Imali smo nekoliko sastanaka sa predstavnicima Ministarstva ovih dana i, zahvaljujući njima, dobićemo donaciju za rekonstrukciju kuhinje koja je i te kako neophodna", kaže Vulović. 

Osim ovoga, rekao je Vulović, u toku je standardna adaptacija soba i zajedničkih prostora. 

Prioritet prilikom upisa u Dom za učenike u Bijeljini imaju djeca ratnih vojnih invalida i djeca koja su u teškom socijalnom statusu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )