FOTO: valpovo.hr

U Bijeljini je u toku konkurs za dodjelu 20 gradskih stipendija studentima za akademsku 2019/2020. godinu.

Pravo učešća imaju redovni studenti od treće godine i nadalje u okviru prvog ciklusa studija, a za stipendije ne mogu konkurisati ukoliko su obnovili godinu ili su apsolventi.

Uslov za stipendiju je najmanja prosječna ocjena osam za studente prirodnih i društvenih nauka i 7,50 za studente tehničkih nauka, medicine, farmacije, stomatologije i veterine.

Za studente koji pripadaju manje zastupljenim konstitutivnim narodima i one koji imaju poteškoće u razvoju uslov za ostvarivanja prava na gradsku stipendiju je najmanja prosječna ocjena 7,00.

Grad Bijeljina će u akademskoj 2019/2020. godini stipendirati po jednog budućeg profesora fizike, hemije, biologije, njemačkog jezika, srpskog jezika, jednog doktora medicine, biohemičara i defektologa.

Stipendije su ponuđene za dva studenta elektrotehnike i po jednog budućeg inženjera grafičkog dizajna, mehatronike, građevine mašinstva i prerade drveta.

Iz kategorije manje zastupljenih konstitutivnih naroda jedna stipendija će biti dodijeljena studentu prirodnih i društvenih nauka i dvije stupendije za studente iz ove na tehničkim naukama, medicini, farmaciji, stomatologiji i veterini.

Jedna gradska stipendija pripašće studentu sa poteškoćama u razvoju.

Konkurs je objavljen na oglasnoj tabli gradske uprave i zvaničnoj internet prezentaciji grada Bijeljina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )