FOTO: Glas Srpske

Za potrebe nastave fizičkog vaspitanja, ali i boravka učenika na otvorenom prostoru s ciljem promocije što zdravijeg života u bijeljinskoj Tehničkoj školi “Mihajlo Pupin” realizovali su zanimljivu ideju i napravili teretanu na otvorenom.

Za sve učenike te škole postavili su sprave za vježbanje, koje mogu koristiti i rekreativci.

Prema riječima direktora škole Milenka Maksimovića, na taj korak odlučili su se da bi učenicima ukazali na prednosti vježbanja i boravka na otvorenom, s obzirom na to da mladi danas veći dio vremena provode ispred računara bez skoro ikakve fizičke aktivnosti.

- Htjeli smo da na taj način našim učenicima omogućimo da iskoriste lijepo vrijeme i vježbaju na otvorenom. Na teretanu na otvorenom posebno smo ponosni jer je ona rezultat rada naših učenika i profesora na praktičnoj nastavi. Dio novca obezbijedila je škola, a pomogli su nam i sponzori - naveo je Maksimović.

Sprave za vježbanje su uglavnom za gimnastiku - za izvođenje sklekova, zgibova i slično. Maksimović ističe da to nije jedina novina u školi koju pohađa oko 1.000 učenika.

- Pored teretane uradili smo poseban ulaz za učenike u školu, a zbog bezbjednosnih razloga postavili smo i dva nova ležeća policajca - rekao je Maksimović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )