FOTO: null

U redovima Krupe prezadovoljni su poslije remija (1:1) u susretu sa aktuelnim šampionom Zrinjskim i vjeruju da se još mogu dokopati četvrte pozicije, koja bi u slučaju da Sarajevo u dvomeču finala Kupa BiH bude bolje od Širokog Brijega, značila izlazak u

Krupa je odavno ispunila sve ciljeve za ovu godinu, a u slučaju povoljnog raspleta do kraja prvenstva, sezona bi mogla biti mnogo bolja nego što su predviđali i najveći optimisti. Serija loših rezultata na početku proljećnog dijela sezone sada je daleko iza momaka Slobodana Starčevića, koji su protiv Zrinjskog još jednom pokazali zrelost.

- Bila je ovo treća utakmica u nizu u kojoj smo ostali neporaženi. Sljedeća utakmica u kojoj gostujemo kod Radnika u Bijeljini biće najvažnija u borbi za četvrto mjesto. Zato se nadam još jednoj dobroj igri, ali i još boljem rezultatu. Radnik je u rezultatskoj krizi, nanizali su četiri uzastopna poraza i tu vidim našu šansu. Ako u tome i ne uspijemo, nećemo previše tugovati, jer je Krupa u ovoj sezoni već uradila daleko više od očekivanog - naglasio je Starčević.

Bijeljinci su poslije dva startna remija u Ligi za prvaka doživjeli i četvrti uzastopni poraz. Ovog puta od izabranika Nebojše Miloševića bolje je bilo Sarajevo, koje je u Bijeljini slavilo sa ubjedljivih 3:0.

- Uspjeli smo da pariramo rivalu samo u prvom poluvremenu. U nastavku susreta na terenu je postojao samo jedan tim. Nije mi jasno šta se desilo poslije vodećeg gola rivala, potpuno smo stali. Pred nama su dvije najbitnije utakmice u sezoni, domaća sa Krupom i gostujuća sa Slobodom, u kojima moramo tražiti bodove za četvrto mesto - rekao je strateg Radnika Nebojša Milošević.

U Ligi za opstanak Čelik je nastavio sa sjajnim partijama. Zeničani su zabilježili treću uzastopnu pobjedu, savladavši Mladost sa 1:0, te u šest kola doigravanja osvojili već 14 bodova. Poslije dugo vremena nalaze se u sigurnoj zoni, jer su prestigli Vitez. Rezultati šestog kola: Liga za prvaka: Krupa - Zrinjski 1:1 (Koljić 52 - Kukoč 27), Sloboda - Željezničar 2:2 (Zec 13, 45 - Crnov 37, Nikolić 85), Radnik - Sarajevo 0:3 (Hodžić 55, Crnkić 69, 88), Liga za opstanak: Olimpik - Široki Brijeg 2:0 (Čolić 64, Kojić 70), Čelik - Mladost 1:0 (Smriko 25), Metalege - Vitez 0:0.

Parovi sedmog kola koje se igra u u subotu i nedjelju, 6. i 7. maja: Liga za prvaka: Radnik - Krupa (nedjelja, 17 časova), Sarajevo - Sloboda (nedjelja, 19), Željezničar - Zrinjski (subota, 20), Liga za opstanak: Metalege - Olimpik (subota, 17), Vitez - Čelik (subota, 17), Mladost - Široki Brijeg.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )