FOTO: null

Slađana Marković iz Bijeljine, po zanimanju fizioterapeut, u svijet papira ušetala je sasvim slučajno i spontano prije tri godine.

Inspiracija za bavljenjem ovim nesvakidašnjim hobijem  nastala je kada je dobila zanimljivu čestitku iz inostranstva na kojoj je bio mali leptir napravljen neobičnom i za nju do tada nepoznatom tehnikom . Znatiželja ju je podstakla da potraži na internetu o čemu se zapravo radi i tako je  upoznala svijet QUILLING-a - rijetke tehnike koja se koristi u izradi papira. Ova  ozbiljna tehnika iziskuje dosta vremena, posvećenosti, preciznosti i mašte.

Počela je najprije  sa malim cvjetićima koji su se maštom i inspiracijom, koju pronalazi u svemu što je okružuje, sklapali u slike i polako je nastajalo sve što je pravila.Njeni radovi su postali unikatni i po tome je postala prepoznatljiva u okruženju u kojem živi.

Za ove 3 godine ova mlada umjetnica uradila je mnogo toga , počevši od kutija za nakit, čestitki, poklona po željama raznih oblika i dezena, imena za dječije sobe, natpisa za razne ustanove do raznih dekoracija za kuću i kancelarije.

Sve kutije za nakit, kutijice, slike, dekoracije za kuću, čestitke, razne poklone za sve vaše događaje, pozivnice, slova, knjige, ramovi za slike,  i ostale mnogobrojne stvari mogu da se rade u svim oblicima, veličinama, bojama, kako god vama odgovara. Potrebna vam je samo dobra volja i želja da nekome poklonite nesto trajno, dekorativno, unikatno i prelijepo, a ostalo prepustite meni kaže samouvjereno Slađana.

Učestvovala je  na raznim bazarima i sajmovima širom BiH , a  najviše u Srbiji.Zainteresovanost za njen hobi  je na kraju prerastao u posao od kojeg  Slađana živi , s obzirom da je nezaposlena , bavljenje ovim poslom joj  pruža skroman izvor prihoda. 

Ponekad je zainteresovanost za moje radove isuviše velika, često i veća nego što kroz rad mogu da postignem, ali se trudim da svakog naručioca  ispoštujem , kako bi na kraju svi bili zadovoljni. Ponosna sam na svaki svoj rad , jer znam koliko želje, volje, truda, vremena i ljubavi je uloženo u svaki detalj, rekla je na kraju našeg razgovora  za InfoBijeljina ova vrijedna mlada žena spretnih ruku i neiscrpne mašte. 

Piše : Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )