FOTO: undefined

BIJELJINA - Projekcija dokumentarnog filma "Sveti Sava-Ruska boja na srpskoj zastavi", ruske autorke Anželike Karetkine biće održana u subotu, 3. februara, u Bijeljini.

Ovaj dokumentarni film snimljen je u produkciji ruskog državnog pravoslavnog televizijskog kanala "Spas" i posvećen je prvom arhiepiskopu Srpske pravoslavne crkve i srpskom prosvetitelju Svetom Savi.
 
Film prikazuje mjesta koje je Sveti Sava posjećivao, drevne manastire i planinsku isposnicu u kojoj se molio.
 
U filmu se pojavljuju, između ostalih, srpski glumac Miloš Biković i njegov brat arhimandrit Mihailo, zatim istoričar, profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu Miloš Ković.
 
Sekretar udruženja "Zavet" Slobodan Trifković rekao je Srni da će projekciji prisustvovati autor filma, ruska novinarka Karetkina.
 
Film će biti prikazan u 19.00 časova u Etno-selu "Stanišići" u svečanom salonu "Moskva" u organizaciji bijeljinskog Udruženja građana Srpsko-ruska zajednica "Zavet", a ulaz na projekciju je besplatan.
 
Ovo filmsko djelo naišlo je na izuzetan prijem u Rusiji i na Balkanu, te dobilo pozitivne kritike javnosti, saopšteno je iz udruženja "Zavet.
 
Generalni producent filma je Boris Korčevnikov, glumac i televizijski voditelj, generalni direktor kanala "Spas".
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )