FOTO: null

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras Srni da je visoki predstavnik Valentin Incko u službi muslimanske politike u BiH i da nikome nije iznenađenje šta god rekao.

"Ako ima imalo poštenja i korektnosti i ako iko ovdje želi da bude pravičan onda bi morao reći da je igranje vatrom ovo što je urađeno putem pritisaka na Ustavni sud i odluke stranaca, a ne nešto drugo", rekao je Dodik komentarišući Inckovu tvrdnju da se predsjednik Srpske "igra vatrom" ukoliko ne namjerava da odustane od referenduma o Danu Republike. 

Komentarišući posljednje izjave bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o referendumu, predsjednik Srpske je poručio da nema srednjeg puta. 

"Republika Srpska je svetinja i za 9. januara, nema kompromisa", poručio je predsjednik Srpske. 

Dodik je o referendumu govorio i na predizbornom skupu SNSD-a u Loparama, gdje je građanima poručio da je Republika Srpska sigurna i pozvao ih da 25. septembra izađu na referendum o Danu Republike. 

"Naše pobjede su pobjede na izborima i na glasanju, zato moramo biti okupljeni da izađemo na izbore i glasamo i da glasamo na referendumu, jer treba nam snaga, meni i svim drugim političarima, da možemo da kažemo - narod je glasao, ovdje se narod pita, a ne stranci", poručio je Dodik. 

On je naglasio da Srpska želi da bude dio svijeta, ali ne i da zemljom upravljaju stranci. 

"Branimo svetinju srpskog naroda, naš način života, jezik, pismo, vjeru i krsnu slavu, uvjereni da nikome ne smetaju, jer mi to nikome ne branimo, želimo da Republika Srpska bude dobra za sve, ali niko Srpskom neće upravljati iz Sarajeva", kaže Dodik.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )