FOTO: InfoBijeljina

Produženi boravak u Bijeljini organizovan je samo u jednoj našoj školi, potvrđeno nam je iz resornog ministarstva.

"Samo je Osnovna škola „Stevan Nemanja“ Dragaljevac Gornji, Bijeljina zatražila i dobila saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture za organizovanje boravka (ranije-jutarnje čuvanje) u centralnoj školi i u područnom odjeljenju u Vršanima", rekli su za portal InfoBijeljina iz ovog ministarstva.

Ministar Željka Stojičić nedavno je izjavila da svake godine u RS imamo veći broj škola koje organizuju produženi boravak. 

"U prilog tome govori podatak da je za školsku 2022/2023. godinu data saglasnost za organizovanje produženog boravka u 114 škola i da je istim obuhvaćeno 9.637 učenika", navela je ona.


Naglasila je da jedinica lokalne samouprave na čijem području se nalazi škola koja organizuje produženi boravak može da učestvuje u finansiranju produženog boravka tako da snosi troškove rashoda po osnovu korišćenja robe i usluga, odnosno materijalne troškove i opremu.

Odgovarajući na poslaničko pitanje, Stojičićeva je navela da je u toku izrada i donošenje Pravilnika o uslovima i načinu organizovanja produženog boravka kojim će biti dodatno definisani uslovi i način organizovanja produženog boravka.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )