FOTO: null

U Banjaluci će u srijedu, 10. februara, biti otvorena izložba najljepših ćirličnih rukopisa i uručene nagrade dobitnicima "Zlatnog", "Srebrnog" i "Bronzanog pera".

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" i Gradski odbor Banjaluka, u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom, raspisali su nagradni konkurs za izbor najljepšeg ćiriličnog rukopisa u četiri kategorije učesnika - mlađi osnovci, stariji osnovci, srednjoškolci i ostali građani. 

Konkursu se odazvalo više od 100 osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj i 38 učesnika iz kategorije ostali građani, saopšteno je iz "Prosvjete". 

Škole su realizovale takmičenje u svojoj sredini i najljepše rukopise poslale na adresu Društva. 

Komisija za izbor najljepšeg ćiriličnog rukopisa je 27. januara, na dan Svetog Save, izvršila proglašenje "apsolutnih" pobjednika u krasnopisu u svim kategorijama učesnika, kojima će, osim diploma "Zlatno", "Srebrno" i "Bronzano pero", biti uručene knjige i novčane nagrade. 

Od svih najljepših ćirličnih rukopisa štampana je pokretna izložba, koja će "krenuti na put slavljenja ćirilice i lijepog pisanja". 

Premijerno otvaranje izložbe i uručenje nagrada dobitnicima biće održano u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske u srijedu, 10. februara, u 13.00 časova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )