FOTO: InfoBijeljina.com / ilustracija

BIJELJINA - U šest bijeljinskih srednjih škola nakon prvog upisnog roka ostalo je neupisano 50 učenika, a samo još 30 slobodnih mjesta ima u Srednjoj stručnoj školi u Janji, rekla je Srni šef Odsjeka za obrazovanje u Gradskoj upravi u Bijeljini LJubica Mlađenović.

Prema njenim riječima, ovaj problem rješavaće direktori srednjih škola nakon drugog upisnog roka. 

"Sve škole su popunjene osim škole u Janji gdje ima još 30 mjesta, što će najvjerovatnije biti popunjeno u julskom upisnom roku, a za 20 njih direktori škola tražiće rješenje", rekla je Mlađenovićeva. 

Ona je navela da su i djeca sa poteškoćama u razvoju našla svoje mjesto u srednjim školama - u Tehničkoj, Poljoprivrednoj i u Srednjoj stručnoj školi u Janji, a pohađaju školu prema prilagođenom programu. 

Od ove godine, kaže Mlađenovićeva, ukinut je smjer frizera jer ih već ima dovoljno na Birou za zapošljavanje, ali je u Tehničku školu "Mihajlo Pupin" uveden novi smjer - informaciona tehnologija. 

"Ove godine najveći interes učenici su pokazali za Tehničku školu, potom za Medicinsku", rekla je Mlađenovićeva. 

Ona kaže da je u osnovne škole trenutno upisano 905 učenika, što je za 32 manje nego prošle godine kada ih je upisano 937, ali i napominje da ovo nije konačan broj jer se u septembru najčešće dogode promjene – vraćaju se iz inostranstva, dolaze iz drugih gradova i slično, pa se taj broj povećava. 

Mlađenovićeva je dodala da ove godine nije upisan nijedan prvačić u naseljima Velino Selo i Piperci.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )