FOTO: InfoBijeljina.com

Za vakcinaciju u Srbiji javilo se 195 zdravstvenih radnika iz Brčko distrikta i jedan broj je već juče vakcinisan, a drugi će danas, potvrdio je direktor Bolnice u Brčkom Dušan Stokić.

Stokić je rekao da se vakcinacija se vrši u Sremskoj Mitrovici, jer je najbliža.
 
– Radnici mogu da biraju koju će vakcinu, a postupak je brz. Zakazana je revakcina i od iste serije ostavljena je doza za te namjene. Zbog kratkog vremena juče nismo mogli da obezbijedimo prevoz, pa je bio u sopstvenoj režiji, ali danas jesmo – izjavio je Stokić.

On je naveo da je mogućnost da se vakcinišu u Srbiji ponuđena svim zdravstvenim radnicima, kojih u Javnoj zdravstvenoj ustanovi, koju čine Dom zdravlja i Bolnica, ima oko 550.
 
Stokić je napomenuo da je vakcinacija brčanskih zdravstvenih radnika u Srbiji zajedno sa zdravstvenim radnicima Srpske omogućena zahvaljujući srpskom i predsjedavajućem članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, te da je Vlada Republike Srbije za te namjene odvojila 5.000 doza vakcina.
 
– Zahvaljujem srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i ljudima iz ministarstvima zdravlja Srpske i Srbije koji su pomogli u organizaciji, kao i gradu Sremskoj Mitrovici – rekao je Stokić.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )