FOTO: null

Osnovne škole u Bijeljini pohađa 8.723 učenika, što je za 116 osnovaca manje nego prošle školske godine, navedeno je u izvještaju gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti koji će 30. oktobra biti razmatran u Skupštini grada.

Prema podacima resornog gradskog odjeljenja, u školskoj 2004/2005. godini, kada je uvedeno devetogodišnje obrazovanje, osnovne škole u Bijeljini pohađalo je 10.720 učenika. 

Samo u ovoj godini u prvi razred osnovne škole upisano je 30 učenika manje nego lani, ili 977 prvačića. 

Mrežu osnovnih škola na području grada Bijeljina u školskoj 2017/2018. čini 12 centralnih škola i 34 izdvojena odjeljenja, od kojih su Vršani, Batković, Patkovača i Koviljuše devetorazredne škole. 

Zbog loših higijensko-tehničkih uslova, nastava u Područnom odjeljenju Osnovne škole "Vuk Karadžić" za 355 učenika organizovana je u Domu učenika u Bijeljini, kao privremeno rješenje do završetka započetog školskog objekta u gradskom naselju Ledinci. 

U ovoj školskoj godini nije bilo promjena u mreži osnovnih škola, odnosno nije bilo ukidanja izdvojenih odjeljenja ili gubitka statusa javne ustanove. 

Prema podacima iz izvještaja, omjer upisanih učenika u prvi razred osnovne škole na relaciji selo-grad nešto je povoljniji u odnosu na prošlu školsku godinu zbog smanjenog upisa prvačića u školama u užem gradskom jezgru u odnosu na broj upisanih u škole u selima, prije svega u Osnovnoj školi "Stevan Nemanja" u Gornjem Dragaljevcu. 

Mrežu srednjih škola na području grada Bijeljina čini šest srednjih škola, gdje se učenici obrazuju u 12 struka i 42 zanimanja, od čega za četvorogodišnja zanimanja 3.243 učenika i u trogodišnjem školovanju 662 učenika. 

Broj učenika u srednjim školama u gradu veći je za sedam u odnosu na prethodnu školsku godinu. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )