FOTO: blic.rs

Diplomu “Vuk Karadžić” u protekloj školskoj godini u Srpskoj dobilo je 616 ili 6,04 odsto od ukupnog broja učenika devetog razreda. Ovu diplomu primilo je još 225 ili 2,13 odsto od ukupnog broja učenika koji su prošle godine završili srednju školu.

Tačno toliko učenika imalo je na kraju svake školske godine odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjereno vladanje. U Republici Srpskoj je, dakle, na kraju prošle školske godine bio 841 ”vukovac”.

Ovo su podaci Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske u kojem objašnjavaju da se diploma “Vuk Karadžić” dodjeljuje na osnovu Zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju RS.
Oni napominju da je školske 2018/19. osnovnu školu završio 10.191 učenik u 187 osnovnih škola na teritoriji Republike Srpske.

Istovremeno, srednju školu je završio 10.541 učenik, od čega 2.014 učenika za zanimanja trećeg stepena složenosti, a 8.527 učenika za zanimanja četvrtog stepena složenosti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )