FOTO: news.sky.com

Stihopisac Berni Topin, koji više od pola vijeka sarađuje sa muzičarem Eltonom Džonom, objaviće u septembru memoare "Scattershot", najavila je izdavačka kuća Hečit buk.

Topin je naveo da voli pisanje i da je vodio bilješke o životu i svakom trenutku kad je “bio svjestan, trijezan ili odvaljen”.
 
– Uvijek sam se napajao iz okoline, praveći obimne beleške kao municiju za buduće pesme. Bila stvar dobra, loša ili neodređena, nikad nisam prestajao sa pisanjem, koje izaziva zavisnost kao droga – priznao je Topin.
 
Izdavač je saopštio da će knjiga pisana sa “poštenjem i iskrenošću” voditi čitaoca sa Topinom i Eltonom u Los Anđeles nadomak ostvarenja svjetske slave, ali i u “ozloglašeni australijski rokenrol hotel u beskrajnoj mećavi droga”.

– A provešćemo i sitne noćne časove sa Džonom Lenonom, Bobom Marlijem i visićemo sa Frenkom Sinatrom. Pored svijeta muzike, svjedočićemo nezaboravne susrete sa piscima poput Grejema Grina, slikarima kao Andi Vorhol i Salvador Dali – kaže se u saopštenju.
 
Kroz Topinovu knjigu proći će i “gomila pamtljivih neprilagođenika, delinkvenata, ekscentrika i genija, znanih i neznanih”, koji iako sami po sebi nisu slavni, postaju zvezde na stranama knjige koja otkriva kako su nadahnuli stihove pesama poput “Tiny Dancer” “Candle in the Wind” i “Bennie and The Jets”, prenosi b92.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )