FOTO: null

U lošoj godini za poljoprivredu, kakva je do sada bila i ova, nisu mogli farmeri ni očekivati da će se proizvodnje mlijeka na njihovim farmama odvijati bez problema. Naime zbog povećane koncentracije aflatoksina u mlijeku, u Semberiji zaustavljen je otku

I otkupne stanice u Kojčinovcu redovno kontrolišu mlijeko, za sada aflatoksin u ovom mjestu nije pronađen, ali su kažu otkupljivači na oprezu.

Preventivnim kontrolama sprečava se ulazak kontaminiranog mlijeka u preradu, a dodavanjem adekvatnih preparata u stočnu hranu, farmeri mogu smanjiti procenat mikotoksina.

Od 100 uzoraka koji su ispitani u avgustu ove godine kod 38 nije bilo prisustva aflatoksina, dok su kod ostalih utvrđene neznatne koncentracije što je niže u odnosu na propisane vrijednosti, podaci su resornog ministarstva. Ovih dana treba da počne nova provjera koja će pokazati šta je uzrok kontaminacije stočne hrane u nekoliko semberskih domaćinstava.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )