FOTO: InfoBijeljina

Pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u nedjelju naveče su uhapsili dvojicu državljana Srbije za kojima je bila raspisana potjernica, a akcija je izvedena na dvije lokacije u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Za Klix.ba je potvrđeno da su uhapšeni Dušan Jovanović i Darko Dulović. Oni su pod velikim mjerama sigurnosti sprovedeni u policijske prostorije nakon čega će biti prebačeni u sud na ročište gdje će biti donesena odluka o ekstradiciji.
 
Jovanović i Dulović su u policijskim dosijeima zavedeni kao pripadnici Kavačkog klana. Oni su uhapšeni na osnovu Interpolove potjernice koju je ranije raspisala Srbija.
 
Prema pisanju beogradskih medija, Dušan Jovanović Giba je, kao plaćeni ubica, dovođen u vezu sa likvidacijama pripadnika škaljarskog klana.
 
Njegovo ime pominjano je i tokom suđenja Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću. Svjedok Bojan Hrvatin je pred Specijalnim sudom u Beogradu izjavio da je Jovanović Giba na Krfu likvidirao Alana Kožara i Damira Hadžića, pripadnike škaljarskog klana.
 
Darko Dulović, kojem se sudilo učestvovanje u ubistvu Siniše Milića, bliskog saradnika Luke Bojovića, na Autokomandi, prošle godine je oslobođen optužbi.
 
On je u Crnoj Gori služio zatvorsku kaznu od dvije i po godine zatvora zbog trgovine drogom.
 
Za sada nije poznato šta su radili u Sarajevu i koliko su već dugo koristili stan u novoizgrađenoj zgradi "Sarajevo Tower" kod Hitne pomoći.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )