FOTO: Vlada KS

Članovi Udruženja studenata "Studentskog centra" najavili su za danas proteste ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog loše situacije u studentskim domovima, kao i zbog lošeg načina ophođenja nadležnih prema ovoj populaciji.

“Studenti USSC-a više ne žele biti ti koji obaveze ispunjavaju na vrijeme dok drugi bahatim odnosom ne ispunjavaju svoje, a i kad ih ispune nanesu nam štetu.

Da bude interesantnije, upravo ovi drugi odlučuju o svemu, te pokušavaju dovesti do toga da se studenti ne pitaju apsolutno ništa.

Stajemo na put takvom odnosu !

Više ne ide ovako! Za sveukupan loš i nemaran odnos prema studentima godinama unazad, pozivamo sve studente, a i sve građane koji zdravorazumski razmišljaju, da odbrane čast i dignitet studenata i zaustave totalni krah obrazovanja prema kojem nas vode naše vlasti”, navode iz Udruženja studenata Studentskog centra.
 
Zbog neisplaćivanja novca dobavljačima Javne ustanove “Studentski centar” menza polako ostaje bez hrane, a studenti uredno kupuju svoje bonove koje ne mogu iskoristiti.
 
“Ne dozvolimo više da se igraju s nama. Ne dozvolimo da naš novac i novac naših roditelja ode u višestruko skuplje plaćanje nego što plaćeno vrijedi, i da se nikad ne isplati. Ne dozvolimo da godine obrazovanja ne vrijede ništa. Ne dozvolimo da se nefunkcionalnost vlasti i njenih ustanova odražava na nas. Nemojte baciti obrazovanje uzalud. Dosta smo osporavani, mi treba da budemo budući nosioci ove države, a ne da sa diplomama gledamo kako nam drugi sudbinu određuju”, navode.
 
Njima će se pridružiti i članovi Studentskog parlamenta UNSA.
 
Početak protesta ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo zakazan je u 9.30 sati.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )