FOTO: infobijeljina.com

Na teritoriji Republike Srpske u 2023. godini, registrovana su 503 požara, a najveća šteta bila je u jednom požaru u Bijeljini.

"U pitanju je požar na proizvodnim objektima preduzeća 'Mega Drvo' DOO Bijeljina u Velikoj Obarskoj, grad Bijeljina, gdje je uzrok požara najvjerovatnije kratak spoj na električnoj instalaciji. Materijalna šteta prema izjavi vlasnika iznosi oko 15 miliona KM", naveli su iz MUP-a Srpske.

Od požara sa većom materijalnom štetom izdvajaju još dva.


Prvi je požar na farmi pilića, vlasništvo DOO "Andrić-Farm" Pelagićevo u mjestu Tramošnica, gdje je uzrok požara tehnički kvar na elektroinstalacijma. Materijalna šteta prema izjavi vlasnika iznosi 400.000 KM.

Drugi je požar na poslovnom objektu "Ribnjak kod Banije", u mjestu Gornje Liplje, opština Teslić, gdje je uzrok požara korištenje neadekvatno izvedenih i preopterećenih električnih instalacija. Materijalna šteta prema izjavi vlasnika iznosi oko 100.000 KM.

Od ukupnog broja požara prošle godine, 13 ih se dogodilo na objektima u državnoj svojini i 490 na objektima u privatnoj svojini. 


Takođe, od ukupnog broja požara, na području PU Banjaluka dogodilo se 212 požara, PU Gradiška 32, Prijedor 16, Mrkonjić Grad 10, Doboj 47, Bijeljina 111, Zvornik 25, Istočno Sarajevo 29, Foča 11 i Trebinje 10.  

Ukupna procijenjena materijalna šteta pričinjena požarima iznosi 18.264.000 KM.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )