FOTO: InfoBijeljina.com

Od početka ove godine, do 15. novembra, bijeljinskoj Filijali Zavoda za zapošljavanje RS podneseno je 167 zahtjeva za izdavanje radnih dozvola za zapošljavanje stranih državljana, rečeno je portalu InfoBijeljina u Zavodu.

Ovaj broj je nešto veći u odnosu na isti period prošle godine, kada je bilo 160 ovakvih zahtjeva u Filijali Bijeljina.

U ovoj godini, prema podacima Zavoda za zapošljavanje RS, u Republici Srpskoj zaposlen je veliki broj stranih državaljana.

„Posmatrano po zemljama porijekla, strani državljani kojim su izdate radne dozvole za zapošljavanje u Republici Srpskoj od 1. januara do 15. novembra 2019. uglavnom dolaze iz Srbije (148), a manji broj iz drugih zemalja, npr. SAD (2), Brazil (2), Češka (1), Crna Gora (2), Italija (3), Gvineja (1), Senegal (1), Ukrajina (1), Francuska (1), Kina (1), Uzbekistan (1), Njemačka (1), Slovenija (1), Sjeverna Makedonija (1)“, rekli su za portal InfoBijeljina iz Zavoda za zapošljavanje RS.

Kada su u pitanju djelatnosti u kojim se zapošljavaju strani državljani kojima su izdate radne dozvole, najviše ih je zaposleno u oblasti obrazovanja, zatim trgovine, sporta, zdravstva, prerađivačkoj industriji, građevinarstvu, stručne i tehničke djelatnosti, pomoćne uslužne djelatnosti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )