FOTO: vecernji.ba

SARAJEVO - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo zapečatili su restoran "Bosna" na Ilidži jer su prilikom kontrole u njemu zatekli 210 gostiju, a vlasniku su odredili kaznu od 2.500 KM.

Zatečeni gosti restorana su legitimisani i pregledani, s ciljem kontrole eventualnog posjedovanja nedozvoljenih predmeta, dok su inspekcijski organi vlasniku restorana izrekli novčane kazne zbog utvrđenih nepravilnosti, rečeno je iz MUP-a Kantona.
 
Iz policije navode da je kontrola ovog ugostiteljskog objekta vršena s ciljem kontrole poštivanja mjera kriznih štabova donesenih u vezi s pandemijom virusa korona.
 
"Ovakve aktivnosti biće nastavljene, te apelujemo na vlasnike objekata na području Kantona Sarajevo da se pridržavaju mjera kriznih štabova, kako u pogledu radnog vremena, tako i u pogledu broja osoba u objektima i propisane socijalne fizičke distance, kao i drugih propisa koji su na snazi", ističu iz policije.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )