FOTO: InfoBijeljina

U Republici Srpskoj je na današnjim opštim izborima, izuzimajući opštine sa malim procentom birača, glasalo 57,26 odsto, u Federaciji BiH 51,1 odsto, a u Brčko distriktu 46,81 odsto birača sa pravom glasa, rekao je večeras predsjednik Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Branko Petrić.

Petrić je na konferenciji za novinare u Sarajevu naveo da je na opšte izbore u BiH, prema nepotpunim podacima, izašlo 1.733.000 ili 53,26 odsto birača, što će biti jedan ili dva odsto više nego na prošlim opštim izborima. 

Prema njegovim riječima, na nepotvrđenim glasačkim listićima glasalo je 3.769 glasača. 

Govoreći o tvrdnjama posmatrača o brojnim nepravilnostima na današnjim izborima u BiH, Petrić je istakao da je neko sam sebi dodijelio neku malo značajniju ulogu u izbornom procesu nego što je to dozvoljeno. 

"Izlaziti u javnost nedokumentovanim, proizvoljnim, nepovjerljivim i nekakvim katastrofičnim predviđanjima, bez odgovornosti, veoma je neodgovorno i tome ne bi trebalo pridavati preveliki značaj", tvrdi Petrić. 

On je naglasio da su izbori bili i završeni su fer i korektno, uprkos tome što su neki predviđali krah izbornog sistema i prije sedam-osam mjeseci govorili da izbora neće biti. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )