FOTO: noviglas.info

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra se očekuje oblačno vrijeme sa padavinama koje će prema večeri slabiti, a tokom noći i prestati.

Ujutro će padati kiša, dok se snijeg očekuje u brdsko-planiskim predjelima iznad 700 metara nadmorske visine, uglavnom u centralnim i istočnim krajevima, a u niskoj Hercegovini mogući su i pljuskovi. 

Tokom dana i popodne padavine će oslabiti, u Hercegovini i prestati, a tokom noći i u većini ostalih krajeva, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Jutarnja temperatura vazduha od jedan do pet, u planinama oko minus jedan, na jugu do osam, a najviša dnevna od četiri do 10, na jugu i sjeveru do 14, u planinama oko jedan stepen Celzijusov. Duvaće slab do umjeren vjetar, sjevernih smjerova. 

Meteorolozi su za utorak, 7. maja, najavili pretežno sunčano i toplije vrijeme nego prethodnih dana. Najviša dnevna temperatura od 10 do 16, u planinama oko šest, a na jugu do 18 stepeni Celzijusovih. 

U srijedu, 8. maja, preovladavaće promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima i toplije, a najviša dnevna temperatura biće od 15 do 20, u planinama do 12 stepeni Celzijusovih. 

Slaba kiša očekuje se u četvrtak, 9. maja, ujutro na krajnjem sjeverozapadu, dok će padavina mjestimično biti i tokom dana. Pljuskovi i grmljavina mogući su na sjeverozapadu i u Hercegovini. Najviša dnevna temperatura od 10 do 18, u planinama do sedam stepeni Celzijusovih. 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas je na zapadu i sjeverozapadu padala kiša, a do kraja dana očekuje se i u ostalim krajevima. 

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Mrakovica dva, Bjelašnica tri, Krupa na Uni pet, Mrkonjić Grad šest, Novi Grad, Prijedor i Ribnik sedam, Banjaluka i Šipovo osam, Srbac i Čemerno devet, Doboj i Brčko 10, Bijeljina i Han Pijesak 11, Ivan Sedlo i Tuzla 12, Kalinovik 13, Gacko i Zvornik 14, Nevesinje, Sokolac i Srebrenica 15, Sarajevo, Široki Brijeg i Bileća 17, Trebinje 18, Višegrad, Mostar i Rudo 19 i Foča 21 stepen Celzijusov. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )