FOTO: scsport.ba

Bili su fudbaleri Radnika blizu osvajanja sva tri boda na Pecari, imali više zrelijih prilika, no nisu nezadovoljni ni sa neriješenim rezultatom i osvojenim bodom.

Priliku da dođu do cijelog plijena Bijeljinci imaju u susretu protiv Čelika, ekipa koja je ove sezone imala velikih oscilacija u igri.

- Ekipa koja pobjedi Zrinjski i Željezničar svakako zaslužuje veliki respekt. Vidi se da još uvijek nisu došli do prave forme, da prolaze kroz fazu uigravanja i upoznavanja ekipe. Mi moramo igrati našu prepoznatljivu igru, presing na njihovu zadnju liniju, dosta trčanja i agresivnsoti i efikasnot u napadu. Igramo dobro i mislim da smo u ovom meču favoriti za pobjedu. Naravno sve ovo treba pokazati i na terenu ali ako ponovimo igru iz Širokog, ili onu iz prvog koal protiv Sarajeva, onda pobjeda ne bi trebala doći u pitanje, rekao je Aleksandar Vasić, jedan od najstandardnijih u ekipi Radnika ove sezone.

U ekipu se vraća Domagoj Franić, nakon odrađene kazne zbog crvenog kartona a svi ostali su u konkurenciji za sastav.

Drugi semberski premijerligaš Zvijezda 09 pauziraće u narednom kolu pošto im je protivnik Zrinjski, ekipa koja igra kvalifikacije za Ligu Evrope a u četvrtak im na revanš dolazi Ludogorec, od kojeg su izgubili u prvom kolu sa 1:0 i imaju realnu priliku da prodju u naredno kolo kvalifikacija

Evo i kompletnog rasporeda svih mečeva:

  • 17.00   Mladost – Široki (BHTV)
  • 17.30   Radnik  – Čelik
  • 17.30   Sloboda – Krupa
  • 17.30   Gošk – Tuzla sity
  • 20.15   Željezničar  –  Sarajevo

Zrinjski – Zvijezda 09 (odgođeno)

D. Tešić
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )