FOTO: null

Preduzeće ,,Elektro-Bijeljina,, pustilo je danas u rad trafo-stanicu ,,Glavičice-Staro Selo dva,, vrijednu 60.000 KM, a projekat je finansiran vlastitim sredstvima.

Direktor "Elektro-Bijeljine" Zlatan Lazarević rekao je novinarima da je puštanje u rad ove trafo-stanice dokaz kontinuiranog podizanja kvaliteta distributivne mreže i ravnomjernog razvoja sistema snabdijevanja na svim lokalitetima. 

On je napomenuo da se značaj ovog objekta ogleda u tome što će biti rasterećen dio elektro-mreže, odnosno jedan broj kupaca će sada imati mnogo bolji napon. 

"Nekoliko potrošača smo prebacili sa trafo-stanice `Glavičice dva`, a bitno smo rasteretili i trafo-stanicu `Staro selo`. Direktnu korist od puštanja ove trafo-stanice u sistem imaće oko 80 kupaca, dok će indirektno poboljšanje u snabdijevanju električnom energijom imati njih 150", rekao je Lazerević. 

On je naveo da je snaga nove trafo-stanice 250 kilovolta, dodajući da je ovo preduzeće u prethodnom periodu saniralo mrežu u zaseoku Pavlovići, a da uskoro započinje izgradnju dalekovoda "Glavičice dva-Bjeloševac dva". 

Lazarević je podsjetio da je "Elektro-Bijeljina" nedavno u sistem pustila još nekoliko elektroenergetskih objekata. 

"Puštanjem u rad novog dalekovoda `Bjeloševac-Kacevac`, od 12. februara bolje snabdijevanje električnom energijom imaju i kupci u naseljenim mjestima Banjica, Tavna, Brđani i Kacevac koji su se do sada snabdijevali iz čvorne trafo-stanice `Ugljevik`", rekao je Lazervić. 

Prema njegovim riječima, vrijednost investicije dalekovoda "Bjeloševac-Kacevac" je 250.000 KM. 

On je podsjetio da je početkom februara u rad pušteno i nekoliko dalekovoda od 110 kilovoltne trafo-stanice "Bijeljina dva", čime je znatno poboljšan kvalitet snabdijevanja jednog broja potrošača u Semberiji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )