FOTO: nezavisne.com

Sve je spremno za početak 56. "Kočićevog zbora", koji će biti otvoren sutra, u 20 časova, u parku "Petar Kočić", a tokom sedam dana, odnosno od 23. do 29. avgusta, u sklopu ove manifestacije biće priređen bogat program.

Jedan od događaja, koji će obilježiti ovogodišnji "Kočićev zbor" je promocija do sada nepoznate Kočićeve pripovijetke "Đe je mama?", priređivača Zorana Pejašinovića u izdanju Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske, a koja će biti održana 24. avgusta, sa početkom u 13 časova, na platou ispred Biblioteke.
 
"Nešto novo ove godine je i poseban kulturno-umjetnički program na Kočićevom ognjištu, koji će biti organizovan s ciljem oživljavanja ovog ognjišta u Stričićima, a biće priređen 29. avgusta, od 10.30 časova", navode iz Gradske uprave.
 
Dodaju da će dodjela nagrade "Zmijanjče" biti održana u petak, 27. avgusta, kada će u parku "Petar Kočić" organizovati veče posvećeno mladim pjesnicima, dok je svečana akademija i dodjela "Kočićeve nagrade" planirana za 28. avgusta, od 20 časova, u Banskom dvoru.
 
U Kočićevim rodnim Stričićima posljednjeg dana predviđena su i nadmetanja u narodnim igrama i vještinama te učešće padobranaca. U subotu i nedjelju, 28. i 29. avgusta, na zborištu u Stričićima biće organizovana i tradicionalna borba bikova.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )