FOTO: pixabay

Većina puteva u Republici Srpskoj i Federciji BiH /FBiH/ jutros je prohodna, a zbog kiše u pojednim krajevima vozi se po mokrim ili vlažnim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

U Banjaluci će danas zbog skupa pod nazivom "Kasperijada" do 14.00 časova biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Ulice Marije Bursać do Aleje Svetog Save.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na putnim pravcima na kojima se izvode radovi.

Zbog sanacije magistralnog puta Draksenić-Vrbaška saobraćaj je potpuno obustavljen, a saobraćaj se preusmjerava na putne pravce Draksenić-Kozarska Dubica-Prijedor i Gradiška-Nova Topola-Laktaši.

Usporeno zbog radova vozi se magistralnim putevima Derventa-Žirovina, Crkvina-Modriča i Šešlije-Johovac, Bijeljina-Ugljevička Obrijež, Kotor Varoš-Čelinac, te Rudanka-Doboj, gdje se gradi dionica auto-puta Koridora "Pet ce".

Zbog opasnosti od pojave klizišta na regionalnom putu u rejonu Starog Ugljevika prema Glavičicama zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća "Ruding", u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Putnička vozila preusmjeravaju se preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja. Zabrana se ne odnosi na vozila Rudnika i Termoelekotrane Ugljevik.

Zbog oštećenja mosta, zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase iznad 10 tona na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na dionici magistralnog puta granica Brodar-Rudo, a za ostala vozila se ograničava brzina kretanja preko mosta na 20 kilometara na čas.

Otežano zbog klizišta vozi se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, kao i na putu Brod na Drini-granični prelaz Hum gdje je za teretna vozila i dalje na snazi obustava saobraćaja.

Na regionalnim putevima radi se na dionicama Srbac-Gornja Vijaka-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Bistrica-Podgrab, Čelinac-Ukrina, Šipovo-Novo Selo, Vršani-Rača, te na putu Ukrina-Gornja Vijaka gdje su i dalje problem klizišta.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcima na području distrikta, granični prelaz Podvrsnik-LJubinje-Trebinje-granični prelaz Klobuk, Stanić Rijeka-Karuše, Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, granični prelaz Šamac-Karuše i granični prelaz Ledenice-Crkve-Šamac. Vozačima se savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U FBiH će danas zbog biciklističke trke od 11.00 do 14.00 časova za saobraćaj biti zatvorena dionica regionalnog puta Travnik-Galica preko Ovčareva.

Od ponedjeljka, 16. maja, za saobraćaj će biti otvoren tunel Crnaja na putu Konjic-Jablanica, a i dalje ostaje na snazi noćna obustava zbog radova u tunelu Skela na putu Jajce-Donji Vakuf.

Zbog redovnog servisiranja opreme u tunelima Gaj i Igman, na dionici auto-puta Lepenica-Sarajevo zapad, vozila saobraćaju suprotnom stranom, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik /Komar/, Žepče-Zenica /Golubinja/, Ripač-Dubovsko, Šamac-Orašje /dionica Grebnice-Bazik/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Na graničnim prelazima nema dužih čekanja na prelazak grenice.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )