FOTO: InfoBijeljina / ilustracija

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac i ministar bezbjednosti Nenad Nešić ocijenili su danas da bi formiranje integrisanih graničnih prelaza Rača-Sremska Rača i Vardište-Kotroman bilo značajan iskorak za olakšavanje spoljnotrgovinskog prometa i unapređenje poslovanja domaćih privrednika.

Košarac je na današnjem sastanku informisao Nešića o iskazanim potrebama poslovne zajednice Republike Srpske i Federacije BiH u vezi sa formiranjem integrisanih graničnih prelaza radi omogućavanja nesmetanog prometa robe.
 
Razgovarano je o graničnom prelazu i mostu "Bratoljub" na Drini, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.
 
- Formiranje integrisanih graničnih prelaza bila je tema sastanaka koji sam imao sa ministrom unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislavom Momirovićem. Ohrabruje me spremnost nadležnih tijela u Srbiji da ovo pitanje stave u fokus aktivnosti u narednom periodu - istakao je Košarac.
 
Nešić je naglasio da podržava inicijative o formiranju integrisanih graničnih prelaza, te izrazio punu spremnost za pokretanje potrebnih aktivnosti iz nadležnosti Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.
 
Na sastanku je razgovarano i o zakonskim nadležnostima oba ministarstva u kontekstu implementacije Zakona o kontroli spoljnotrgovinskog prometa oružja, vojne opreme i robe posebne namjene BiH.
 
Razgovaranoje i o problematici izgradnje odlagališta za radioaktivni otpad i istrošeno nuklearno gorivo na Trgovskoj gori u Hrvatskoj.
 
- Zahvalan sam Nešiću na podršci koju je pružio stavovima koje sam zastupao na nedavnoj zajedničkoj sjednici Savjeta ministara i Vlade Hrvatske u Zagrebu u vezi sa gorućim pitanjem izgradnje spornog odlagališta - rekao je Košarac.
 
On je naglasio da su se dogovorili da će u domenu nadležnosti dva ministarstava i dalje aktivno raditi na rješavanju ovog problema u interesu građana.
 
Sagovornici su razmijenili mišljenja i o tačkama dnevnog reda predstojeće sjednice Savjeta ministara.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )