FOTO: InfoBijeljina.com

BIJELJINA - U petodnevnoj akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na području Policijske uprave Bijeljina policija je sankcionisala 662 vozača i izdala ukupno 813 prekršajnih naloga, saopšteno je iz ove uprave.

Akcija je sprovedena od 3. do 8. decembra, sa akcentom na posjedovanje zimske opreme i tehničku ispravnost motornih vozila, te sa posebnim osvrtom na zatamnjenost staklenih površina na vozilima. 

Tokom akcije ukupno su kontrolisana 1.164 motorna vozila od čega 1.024 putnička vozila, 133 teretna vozila i sedam autobusa. 

U akciji je evidentirano i sankcionisano 335 vozača zbog neposjedovanja zimske opreme, te su izdati prekršajni nalozi. 

Na liniju tehničkog pregleda upućeno je 48 motornih vozila od čega su zbog veće tehničke neispravnosti isključena iz saobraćaja 32 vozila, dok je kod 16 konstantovana manja tehnička neispravnost. 

Kod kontrolisanih 179 vozila utvrđena je mala tehnička neispravnost. 

Zbog nepropisnog posjedovanja folija na staklenim površinama sankcionisano je 116 vozača, a 151 vozač je sankcionisan po osnovu ostalih prekršaja koji nisu bili akcenat akcije. 

Iz Policijske uprave Bijeljina najavili su da će i u narednom periodu sprovoditi aktivnosti s ciljem poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti u saobraćaju. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )