FOTO: null

BIJELJINA, 6. FEBRUARA /SRNA/ - Seminare u Istraživačkoj stanici Petnica u Srbiji ove godine će pohađati sedam učenika bijeljinske Gimnazije "Filip Višnjić", koji će imati priliku da u oblastima astronomije, fizike, bilogije, hemije, lingvistike, društveno-humanističkih nauka i matematike unaprijede znanje.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je tim povodom organizovao prijem za sedam bijeljinskih Petničana - Ivu Janković, Anđelu Dakić, Sergeja Veselinovića, Ivanu Pijetlović, Milicu Mrkonjić, Lanu Vasić i Dragana Markovića. 

Šef Odsjeka za obrazovanje u gradskom Odjeljenju za društvene djelatnosti LJubica Mlađenović istakla je da Gradska uprava treću godinu zaredom podržava bijeljinske gimnazijalce koji idu u Istraživačku stanicu Petnica. 

"Oni pokazuju da Bijeljina ima zaista talentovanu i obrazovanu djecu koja su po svojim znanjima ispred svog vremena i od kojih očekujemo da budu pokretači razvoja Bijeljine", navela je Mlađenovićeva. 

Učenik drugog razreda Gimnazije Milica Mrkonjić ove godine se prvi put prijavila za seminar u Petnici. 

"Idem na seminar lingvistike i nadam se da ću i narednih godina nastaviti da pohađam ove seminare. Očekujem da ću steći dodatna znanja i utemeljiti ona koja već imam", rekla je Mrkonjićeva i zahvalila gradonačelniku na podršci. 

Učenik četvrtog razreda Gimnazije Dragan Marković seminare u Petnici pohađa treću godinu zaredom. 

"Veoma sam zadovoljan dosadašnjim pohađanjem seminara, a ove godine ću pohađati seminar iz matematike. Svima bih preporučio da se prijave, jer je to zaista dragocjeno iskustvo", poručio je Marković. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )